Zwanger en zonbescherming

Je huid is kwetsbaar en dient goed te worden beschermd tegen de schadelijke invloed van de zon. Juist tijdens je zwangerschap, omdat je huid onder invloed van extra hormoonproductie anders reageert dan gebruikelijk. Maar je wilt ook genieten van de zon, dus is het belangrijk om je huid goed te beschermen en te verzorgen met Inna Suncare.

De kracht van de zon

De zonkracht is de maat voor de intensiteit van de UV-straling. Hoe hoger de zonkracht, hoe sterker de UV-straling. Hoge zonkracht kan gedurende het hele jaar voorkomen, dus bescherm je huid niet alleen in de zomer maar ook tijdens een zonnige dag in de winter of in de lente. Zelfs wanneer je even op de fiets een boodschap doet of tijdens een korte wandeling.

Het effect van zonbescherming

Een goed zonbeschermings-product beschermt je huid tegen de invloed van de zon. De UV-filters voorkomen dat de schadelijke straling je huid bereikt. Een hoge beschermingsfactor is dus belangrijk, zeker tijdens de zwangerschap omdat je huid anders reageert dan gebruikelijk. Zelfs als je al een kleurtje hebt.

Smeer royaal én regelmatig

Ieder zonbeschermingsproduct heeft een beperkte werking. Vooral na het zwemmen, afdrogen of overmatig transpireren neemt de mate van bescherming van een zonbeschermingsproduct af. Indien je minder gebruikt, daalt de mate van zonbescherming ook sterk. Smeer je daarom regelmatig opnieuw in. Maar smeer je ook royaal in!

Zonnebescherming en parfum

Er doen vele verhalen de ronde over zon en parfum. Sommige zijn feit, andere zijn fabel. Het is zo dat het gebruik van je parfum vlekken op de huid kan veroorzaken als je de zon in gaat. Maar als het zonproduct dat je gebruikt voorzien is van geurstof(fen), dan heeft dit geen ongewenste vlekken op de huid tot gevolg. Daarom bevat Inna Suncare allergeenvrij parfum.

Houdbaarheid

Na opening zijn de producten nog 12 maanden bruikbaar, maar houd er rekening mee dat de beschermingsfactor afneemt naarmate het product langer open is. Het geeft dan niet altijd meer de volledige bescherming. Ook plaatsing van het product in volle zon heeft tot gevolg dat de beschermingsfactor afneemt.

Samenstelling

De samenstelling van Inna Suncare is geoptimaliseerd voor gebruik tijdens én na de zwangerschap. Het bevat unieke ingrediënten die kunnen helpen zwangerschapsmasker en striae te voorkomen. Bovendien beschermt Inna Suncare optimaal tegen de schadelijk invloed van de zon. Inna Suncare bevat bovendien geen parabenen.

Gebruiksaanwijzing

Inna Suncare goed schudden voor gebruik. Royaal (ca. 35 ml) en gelijkmatig aanbrengen, ongeveer twintig minuten voor blootstelling aan de zon. Indien je minder gebruikt, daalt de mate van bescherming sterk. Regelmatig opnieuw aanbrengen, zeker na zwemmen, transpireren of afdrogen. Bij gebruik van spray, niet direct op het gezicht sprayen. Verzorg je huid ook na het zonnen.

Kies de juiste zonbescherming

Uit de zon blijven is misschien soms beter, maar dat gaat niet altijd. Zelfs als je even een boodschap gaat doen of een wandeling maakt is zonbescherming van belang. Dus smeer! Welke huidtype heb je? Welke zonkracht is er? Welke zonbeschermingsfactor heb je nodig? Check het schema hieronder.

Gebruik aftersun na het zonnen

Na blootstelling van de huid aan de zon, heeft de huid extra verzorging nodig. De huid kan na het zonnen droog aanvoelen en dan is het goed de huid in te smeren met een lotion met extra vochtinbrengende werking. Inna Suncare Aftersun is speciaal ontwikkeld om de huid te verkoelen en te verzorgen na het zonnen, tijdens én na de zwangerschap.

Kies de juiste zonbescherming

Volle zon
Zonkracht 7-10
Half bewolkt
Zonkracht 3-6
Bewolkt
Zonkracht 0-2
Overgevoelig voor de zon, melkwit, sproeten, rood haar, verbrandt altijd in de zon
Gevoelig voor de zon, lichte huid, enkele sproeten, roodblond of bruinrood haar, verbrandt vaak, kan wel een kleurtje krijgen
Licht getinte huid, bruint vrij snel, verbrandt enkel bij zeer felle zon
Getinte huid, bruint snel zonder te verbranden in de zon